Prajitura are un blat pufos de pandispan. Toate ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei. Ouale trebuie separate cu grija astfel incat niciun strop de galbenus sa nu ramana in albusuri.
Ingrediente
- 8 oua
- 16 linguri faina
- 16 linguri zahar
- 1 plic praf copt
- 3 plicuri zahar vanilat
- 500 gr visine din compot sau visinata
- 1/2 cana ulei ( aprox. 125 ml)
- fulgi cocos
Mod de preparare
Se separa galbenusurile de albusuri. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare pana compozitia prinde putin volum apoi adaugam treptat zaharul si zaharul vanilat si mixam pana devine tare si lucioasa. Adaugam uleiul peste galbenusuri putin cate putin amestecand continuu cu o lingura de lemn. Se adauga galbenusurile peste spuma de albusuri putin cate putin amestecand usor.Faina se amesteca cu praful de copt si se adauga treptat in compozitie pana se incorporeaza.
Visinele se lasa la scurs.
Ungem o tava( 20-40 cm) cu margarina si tapetam cu faina apoi turnam compozitia in tava si presaram din loc in loc visinele. Se introduce in cupotul preincarzit la 180 de grade timp de 30 min.
Se scoate din cuptor, se pudreaza cu fulgi de cocos, o lasam la racorit si o taiem in forma dorita.
Sper sa va placa reteta si sa o preparati si voi. Va doresc pofta buna.
este excelenta, fetitei mele i-a placut foarte mult.
ApreciazăApreciază