SALATA DE ICRE -reteta greceasca (Video)

Aceasta rețetă greceasca este delicioasa fiind mai dietetica decât rețeta comuna de salata de icre, datorita cantității mai scăzute de ulei.

Pentru rețetă puteți folosii icre cumpărate sau icre proaspete pe care le puneți cu sare grunjoasa și le țineți câteva zile la frigider înainte de preparare. Se pot folosi icre de crap, hering sau caras.

Salata de icre este ideala ca și aperitiv pentru mesele festive. Tot ca aperitiv foarte bun puteți încerca și rețeta mea de salata de ciuperci cu pui.

Ingrediente:
  • 100 gr icre hering
  • 1 ceapa mica
  • 2 cartofi fierti
  • 1 lamaie
  • 350 ml ulei
  • 200 ml apa minerala
Mod de preparare :

Cartofii se pun la fiert, apoi se dau prin răzătoarea mica. Se pun icrele într-un bol, se mixează cu ulei timp de 2-3 minute pana prind putin volum. Apoi adaugăm putin câte putin zeama de lămâie și uleiul continuând sa mixam, adaugăm cartoful dat prin răzătoare (jumate din cantitate). Când observam ca s-a întărit compoziția adaugăm apa minerala treptat. Adaugăm restul de cartof pana icrele ajung la consistenta dorita. Cantitatea de ulei și apa variază în funcție de cartofi. Salata de icre cu cartofi trebuie sa aibă la sfârșit o consistenta cremoasa.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s